A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Daniel Siegel - Tina Payne Bryson: Drámamentes fegyelmezés

Ár:
3.550 Ft
A káosz lecsillapítása és a fejlődő gyermeki elme integrált szemléletű gondozása
Menny.:db

Részletes leírás

Fegyelmezés...
"Felejtsük el, hogy szerintünk mit jelent ez a szó, és azt is, amit arról hallottunk, hogyan kellene a szülőknek reagálniuk, amikor a gyermekek olyasmit csinálnak, amit nem volna szabad. Inkább tegyük fel magunknak ezt a kérdést: Nyitott vagyok-e arra, hogy legalább elgondolkodjak a fegyelmezés egy másfajta megközelítésén?"

* * * 

"Kezdjük a fegyelmezés valódi céljával. Mit akarunk elérni, amikor gyermekünk nem viselkedik rendesen? Végső szándékunk a büntetés? Más szóval, büntetni akarunk?

Természetesen nem. (...) Mi az tehát, amit valóban akarunk? Mi a fegyelmezés valódi célja? (...)
A könyv további fejezeteinek olvasása közben tartsuk észben Dan magyarázatát: amikor fegyelmezzük a gyermekünket, az átfogó célunk nem az, hogy fenyítsünk, vagy büntetést szabjunk ki, hanem az, hogy tanítsunk. Az angol "discipline" (fegyelem, fegyelmezés) szó gyökere a disciple, mely azt jelenti, "diák", "tanuló", "tanítvány". Egy tanítvány (disciple), vagyis az, aki tanításban / fegyelmezésben (discipline) részesül, nem olyasvalaki, aki büntetést kap, hanem útmutatás révén tanul. Büntetéssel ideig-óráig talán véget vethetünk egy viselkedésnek, ám tanítással életre szóló készségeket nyújthatunk."

 

A szerzők ígérete szerint "a drámamentes fegyelmezési szemlélet nemcsak a közvetlen körülmények és a rövid távú viselkedés rendezésére összpontosít, hanem olyan készségek és agyi kapcsolatok kialakítására is, melyek hosszú távon hozzásegítik a gyermekeket ahhoz, hogy körültekintő döntéseket hozhassanak, és maguktól jól kezelhessék az érzelmeiket. Mindez azt jelenti, hogy egyre kevésbé lesz szükség a fegyelmezésre."

 

Kiadó Ursus Libris (2015)
Terjedelem 301 oldal
ISBN 978 963 9718 78 4

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg a véleményedMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő