A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Daniel Siegel - Tina Payne Bryson: Igenközpontú nevelés

Ár:
3.150 Ft
A bátorság, a kíváncsiság és a rugalmas ellenállási képesség kifejlesztése a gyermekkünkben
Menny.:db

Részletes leírás

"Oly sok mindent kívánok a gyerekeimnek: boldogságot, érzelmi stabilitást, sikeres tanulmányokat, társas készségeket, érős éntudatot és sok mást. Azt sem tudom, hol kezdjem. Mely tulajdonságokra a legfontosabb odafigyelni, ha szeretnék nekik segíteni abban, hogy boldog és értelmes életet élhessenek?"

* * * 

Az alapvető elgondolás az, hogy a szülők segíthetnek a gyermekeknek az igenközpontúság kifejlesztésében, ami négy kulcsfontosságú tulajdonságot eredményez: 

  • Egyensúly: az érzelmek és a viselkedés szabályozásának képessége, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekek egyre kevésbé boruljanak ki és veszítsék el a kontrollt. 
  • Reziliencia (rugalmas ellenállási képesség): az arra vonatkozó képesség, hogy visszanyerjék az egyensúlyukat, amikor az élet elkerülhetetlen problémáival és küzdelmeivel szembesülnek
  • Értő belátás: az a képesség, hogy magukba nézzenek, és megértsék a belső folyamataikat, majd ennek fényében jó döntéseket hozzanak, és jobban irányítsák az életüket. 
  • Empátia: képesség arra, hogy megértsék mások nézőpontját, majd azt figyelembe véve tegyenek azért, hogy a dolgok jobb irányba forduljanak, amikor ez helyénvaló. 

"Ez a könyv arról szól, hogy miként segíthetünk a gyermekeknek igent mondani a világra. Hogy miként ösztönözhetjük őket arra, hogy megnyissák az elméjüket az új kihívások, az új lehetőségek előtt, az előtt, hogy kik ők és mi mindenné válhatnak. Arról szól, hogy miként hangolhatjuk igenközpontúságra az agyukat."

Kiadó Ursus Libris (2019)
Terjedelem 211 oldal
ISBN 978 615 5786 14 3

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg a véleményedMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő