A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü
Épp itt jársz: > Kezdőlap >

André Stern

André Stern

André SternAndré Stern 1971-ben született Párizsban. Már 4 évesen flamenco gitár órákat vett Antonio Fenoy-tól, az idős flamenco gitárostól. Klasszikus zenei és eredeti flamenco repertoárja alapjain, valamint zenetörténeti tanulmányai alapján saját játék- és zeneszerzői módszert alakított ki. Zeneszerzői és előadói karrierje 1988-ban kezdődött. 1990-ben Párizsban Delphine Joubert tánc- és koreográfus művésznővel megalakították az „Atelier de Création Choréographique et Musicale FUSION”-t  (FUSION Zene és Koreográfia Műhely). Együtt dolgozták ki azt, ami később André fő specialitásává vált: az élő színpadi művészetet. Azóta André Stern komponált néhány száz művet és több mint 900 fellépése volt.  1996 és 2002 között társigazgatója a „3 Semaines en Mars” Színház-Tánc-Zene-Vers Fesztivál első hat rendezvényének a párizsi „Frigos, 91, Quai del la Gare”-ban. Giancarlo Ciarapica-val együtt vezeti a „Théâtre de la Tortue” társulatot Toulouseban. A svájci gitárkészítő mesterrel, Werner Schärrel való találkozása új utakat nyitott a zenei stilisztika további kibontakozásában. Hangszerkészítőként minden előadáshoz nem csak zenét, hanem speciális hangszert is alkot. Az általa kifejlesztett „electroclassic” irányzattal André Stern áttörte a klasszikus gitár kereteit, és új zenei irányzatokat fedezett fel. 2008-ig a „Guitare Live” című szakmai újság főszerkesztője. 

Két fiúgyermek boldog édesapja. Arno Stern kutató és pedagógus fiaként sosem járt iskolába. 

Ezzel kapcsolatos élményeiről beszél előadásokon, műhelyfoglalkozásokon és erről számol be könyveiben is. 

A szabad tanulás szakértőjeként keresett nemzetközi előadó (Európa országai, USA, Kanada, Afrika, India), aki az oktatási terület jövőorientált szereplőivel együtt erősen elkötelezett az új utak felfedezésében, évente több mint 100 teltházas előadást tart. 

Édesapjával, a nemzetközileg elismert kutatóval és Festőhely alapítóval szorosan együttműködve vezeti az Arno Stern Intézetet, amely a gyermek spontán adottságainak megfigyelését és megtartását tűzte feladatául. André Stern a „Gyermekkor Ökológiája” program alapítója.

André Stern az osztrák filmrendező Erwin Wagenhofer „Alphabet” című dokumentumfilmjének egyik főszereplője, az azonos című könyv társszerzője. 

További inspirációk: Gyermekkor Ökológiája Magyarország

Fotó: Catherine Forest